Domotica

Domotica doet nog vaak denken aan een riante villa met de modernste snufjes. Maar het is veel meer dan een duur speeltje. Domotica helpt u om uw energiekosten in bedwang te houden, om de veiligheid in uw gebouw te verzekeren en om het comfort te verhogen. Domotica is de verzamelnaam voor de bediening, regeling en programmering van de elektrotechnische systemen in een woning, winkel of kantoor.

Domotica betekend veiligheid!

Zo kan tijdens uw afwezigheid bvb geregeld worden dat de rolluiken automatisch zakken. Het systeem bediend ook willekeurig de verlichting in en om het huis. Potentiële inbrekers denken dat de eigenaars thuis zijn.

Domotica doet besparen!

Het systeem kan met behulp van bewegingsdetectors en lichtmeting de buitenverlichting automatisch regelen.
Of met één toets alles uitschakelen als u het huis verlaat: huishoudelijke apparaten, verlichting en verwarming. Waarom niet met behulp van aanwezigheidsdetectoren de temperatuur in een kamer automatisch verlagen als er niemand is, en automatisch verhogen als er iemand binnenkomt. De wasmachine en vaatwasmachine automatisch starten in de voordeligste tariefperioden? De verwarming bij een open raam automatisch uitschakelen?

Domotica staat gelijk aan comfort!

Met één toets overal overschakelen van algemene verlichting naar sfeerverlichting, bijvoorbeeld als u uw tv aanzet. Gewekt worden door uw huis. De verlichting gaat zacht aan. De verwarming of rolluiken bedienen via uw GSM...

Eigenlijk zijn de mogelijkheden onbegrensd! De enige beperking is uw eigen fantasie. Neem daarom contact met ons op. Alleen met de begeleiding van een specialist ter zake kan dit tot een goed einde gebracht worden.

Al onze werken worden uitgevoerd met in acht name van het AREI,
het Algemeen Reglement der Elektrische Installaties.